Zoeken
  • Ergotherapiepraktijk Ten Boom

Zomervakantie groepen

Achter de schermen zijn we druk bezig met het realiseren van een vol zomerprogramma voor de kinderen.

Voor veel kinderen (en ouders) duurt zo'n vakantie best lang. Waarom niet een deel van deze tijd gebruiken om aan doelen te werken? Tijdens de vakantie hoeft er geen aandacht naar school of sportclubs waardoor de kinderen alle rust hebben om sprongen vooruit te zetten.


Deze zomer starten we met diverse groepen waarin specifieke vaardigheden geoefend worden. Dit doen we in kleine groepjes zodat het overzichtelijk blijft maar kinderen wel van elkaar kunnen leren én een gezellige tijd kunnen hebben.


Stoomcursus typen zonder tijdsdruk Typ10

In 3 dagen leert uw kind op speelse wijze blind typen met 10 vingers. Binnen de Typ10 methode worden verschillende leerkanalen aangesproken en wordt er op een leuke manier geoefend met het typen. Aan het einde van deze driedaagse Stoomcursus kan uw kind blind typen met 10 vingers. In de daarop volgende tijd kan uw kind in de online leeromgeving aan de hand van spelletjes oefenen om steeds wat sneller te typen. Er zal nog een terugkomdag gepland worden waarop het examen en de diploma uitreiking zal plaatsvinden.

Typ10 is geschikt voor alle kinderen die liever zonder tijdsdruk werken maar is ook speciaal aangepast voor kinderen met dyslexie, DCD, ASS en ADHD.


Dagen: 3 en een examen op latere datum

Leeftijd: vanaf groep 5 of in overleg eerder

Groep: maximaal 8 kinderen

Kosten: 200€ incl examen of op indicatie via de zorgverzekering

Datum: De week van 16-8, een na laatste week van de vakantie

Inschrijving: open


Meer informatie over typ10 is te lezen in ons andere blog https://bit.ly/3l1xmxs

Rolstoelvaardigheden en zelfverzekerd in je rolstoel

In drie dagen gaan we met een groep (part-time) rolstoelgebruikers aan de slag om nóg vaardiger te worden in het rolstoel rijden. De doelen die gesteld worden worden voor elk kind individueel bepaald. Het maakt dus niet uit hoe hoog je niveau is of hoelang en hoeveel je in de rolstoel zit.

Het doel is om de basisvaardigheden maar ook de vaardigheden voor gevorderden onder de knie te krijgen. De kinderen krijgen in een laagdrempelige en speelse omgeving de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en nieuwe dingen te proberen.

Denk bijvoorbeeld aan wheelies oefenen, omhoog komen als je een keer valt, van een stoeprand rijden als er geen afrit is, rolstoelsport, deuren openen etc. De groep wordt begeleid door een fulltime rolstoelgebruikster en afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep door extra begeleiding.

Het programma wordt aangepast op de doelen, energie en behoefte van de groep.


Dagen: 3

Leeftijd: alle leeftijden, de groepen worden in overleg ingedeeld

Groep: maximaal 6 kinderen per groep

Vergoeding: vanuit de zorgverzekering

Datum: laatste week van de zomervakantie (23-8) of in overleg

Inschrijving: open
Klaarstoomgroep schoolse vaardigheden (groep 3)


Deze groep is voor kinderen die er aan toe zijn om naar groep 3 te gaan maar nog een steuntje in de rug kunnen gebruiken voor de schoolse vaardigheden.

Hierbij kunt u denken aan de fijne motoriek, voorkeurshand, knippen, plakken, coördinatie, pengreep, kleuren en knutselen.

Dit zijn vaardigheden die kinderen in groep 3 hard nodig hebben om zo optimaal mogelijk te kunnen leren lezen, schrijven, rekenen etc.

Deze groep zorgt er voor dat kinderen zich op een laagdrempelige en leuke manier deze vaardigheden eigen kunnen maken. Zo beginnen ze groep 3 met een vliegende start!


Dagen: 3

Leeftijd: kinderen die naar groep 3 gaan, of in overleg kinderen die herhaling nodig hebben

Groep: maximaal 8 kinderen

Vergoeding: vanuit de zorgverzekeraar

Datum: De week van 16-8, een na laatste week van de vakantie

Inschrijving: open
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Typ 10!