Zoeken
  • Ergotherapiepraktijk Ten Boom

Typ 10!

Leren typen voor íeder kind.

Blind typen; in deze tijd niet meer weg te denken. Computers zijn tegenwoordig overal, in bijna elk beroep komt wel een stukje computerwerk kijken. Ook op scholen komen computers of tablets steeds meer aan bod om het onderwijs aan te bieden en verslagen/werkstukken te maken. Extra belangrijk dus, dat je je dan op je opdracht kunt blijven focussen in plaats van het typen.


“Typeles, is dat niet ontzettend saai?”

De meeste typecursussen staan er bekend om dat het wekenlang hetzelfde gaat. Als ouder herkent u het vast wel van vroeger: j k i l spatie e j d k s punt. Met de TYP10 methode brengen we hier graag verandering in. Goed kunnen typen is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst van uw kind, maar het is niet nodig om dat op een eentonige manier te oefenen. Hieronder leest u meer over de Typ10 methode.


Spelenderwijs leren

De TYP10 methode wordt in tien lessen aangeleerd, in een kleine groep van maximaal vijf kinderen. We gaan aan de slag met spelletjes, herkennen van kleuren, aanleren van ezelsbruggetjes en natuurlijk ook écht typen. Door deze aspecten wordt het typen op vele verschillende manieren aangeleerd:

Visueel (zicht):De letters op de toetsenborden krijgen allemaal kleuren, iedere week komen er nieuwe letters (en dus nieuwe kleuren bij). We starten met de kleur groen en breiden dit uit naar geel, rood & blauw. Daarnaast krijgt iedere letter een figuur (bijvoorbeeld de r van roofvogel). Dit zorgt ervoor dat het visuele leerkanaal van uw kind wordt aangespoord.

Auditief (gehoor):Het gehoor wordt ook gebruikt om de typekennis beter op te kunnen slaan. We maken gebruik van ezelsbruggetjes, welke van boven naar beneden zijn vormgegeven. Een voorbeeld bij de letters w, s & x: De winnaars, spelen op de blauwe xylofoon.

Schriftelijke oefeningen:Schrijven zorgt ervoor dat de typekennis op een andere manier


binnenkomt. Door verschillende schriftelijke oefeningen te maken, leert uw kind voorafgaand aan het typen al de posities van de letters. Dit door bijvoorbeeld een invuloefening middels een tabel. In deze tabel komen alle figuren en kleuren natuurlijk ook terug. Ook wordt er een verhaaltje voorgelezen waaruit kinderen kernwoorden moeten herkennen (de kernwoorden zijn de benamingen van de letters/figuren) en moeten natypen.


Tien lessen, is dat voldoende om mijn kind te leren typen?

TYP10 is een kortere methode dan dat u wellicht gewend bent van het typeonderwijs. Dit komt omdat TYP10 in tien lessen de basis van het blind typen aanleert. Daarnaast is een belangrijk aspect van de TYP10 dat er absoluut geen tijdsdruk is. Het aantal aanslagen per minuut is dus niet bindend voor het behalen van het typediploma. Naast de lessen van TYP10 krijgt u ook een online programma met een jaar gratis toegang tot het TYP10 portaal: boordevol typoefeningen en spelletjes. Hierop komt ook het huiswerk van uw kind te staan, de instructrice kan de resultaten hiervan digitaal inzien en hierop inspelen tijdens de lessen.

Ervaring

"Tom typt nog steeds erg fanatiek na het behalen van zijn diploma. Hij doet 't echt heel graag, bijna elke dag en gewoon uit zich zelf. Stimuleren hoeft niet. Het liefst typtris, ballonnen spel en de oefeningen via het online platform. Hij heeft de lessen als heel leuk en leerzaam ervaren en vond niks vervelend, alleen maar leuk. Namens ons nogmaals bedankt."


Voor wie is TYP10 geschikt?

Eigenlijk voor ieder kind vanaf 9 jaar. Doordat de TYP10 methode alle mogelijk leerkanalen aanspoort kunnen ook kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen aansluiten bij de TYP10 typecursus.

· Onderwijs in een kleine groep van maximaal vijf kinderen. Nu tijdelijk ook 1 op 1· Persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde kinderergotherapeut

· Vanaf 9 jaar, ook geschikt voor kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

· Geen tijdsdruk

· Ons slagingspercentage is 99%

· De tijdsinvestering is 1 uur les per week en 30-60 minuten huiswerk verdeeld over de week.

· Lessen worden na schooltijd gegeven op verschillende locaties. Onder andere in Doetinchem en Giesbeek. De data kunt u hieronder vinden. Nu tijdelijk ook online!


Kosten: €200, inclusief examen en werkboek. Wanneer er een indicatie is is het mogelijk dat typ10 onderdeel is van de ergotherapiebehandeling, in dat geval is vergoeding via de zorgverzekering mogelijk. Vraag uw ergotherapeut of neem contact met ons op.


Om aan te melden of voor meer informatie m.vanwezel@ergotherapietenboom.nl of 0624546445Herfstvakantie

In een stoomcursus van 3 dagen leert uw kind typen. De dagen duren van 9:30u tot 13u en worden gegeven in de week van 18 oktober 2021 (de herfstvakantie). De cursus is op onze hoofdlocatie, Schubertlaan in Doetinchem.


Data Giesbeek in groepsverband

Data volgen, vanuit Giesbeek kunt u ook inschrijven voor de cursus in de herfstvakantie.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de contactpagina, telefonisch of per mail.

481 weergaven0 opmerkingen