top of page

Ergotherapie op afstand helpt mensen met longaandoeningen tijdens de corona crisis

De laatste weken staan in het teken van het corona virus. Als u de krant openslaat, of de tv aanzet, u kunt er niet meer omheen of er zal over het corona virus gesproken worden. Maakt het u misschien angstig, omdat u al bekend met een longaandoening? Of voelt het als een berusting, door veel thuis te zijn en rust te ervaren?


Door de maatregelen die genomen zijn door de regering kan het zijn dat u minder mensen ziet, of ook minder hulp ontvangt. Hierdoor bent u meer op u zelf aangewezen en doet u mogelijk andere activiteiten dan voorheen. Dit kan klachten met zich meebrengen, als kortademigheid en vermoeidheid. U voelt druk om dagelijks alle taken uit te voeren, terwijl u voorheen er niet alleen voor stond.


Wat kan ergotherapie voor u betekenen?

De ergotherapeut kan u hiermee helpen, ook in deze tijd staan wij voor u klaar. Het videobellen hebben wij ons eigen gemaakt en kunnen zo luisteren naar u verhaal en knelpunten. Wij kunnen meekijken naar activiteiten en direct tips geven waarmee u aan de slag kunt. Ook kijken wij graag mee naar het toepassen van ademhalingstechnieken en het vinden van balans gedurende de dag. Dit alles kan alleen niet bij u thuis, maar ook vanaf een afstand staan wij u bij om deze periode door te komen.Wordt ergotherapie vergoed?

Ergotherapie behandelingen zit in uw basispakket van de zorgverzekering, minimaal voor 10 uur op jaarbasis, ook het videobellen valt hieronder. Neem gerust een kijkje op onze website www.ergotherapietenboom.nl of bel voor het maken van een afspraak 06-12354116.


Wat kan ik zelf vast doen?

Wilt u zelf al graag aan de slag na het lezen van deze blog? Kies één activiteit uit, bijvoorbeeld koffie zetten en let gedurende twee dagen bij deze specifieke activiteit goed op uw ademhaling. Blijft u ademhaling in een ritme, neemt uw ademhaling en/of hartslag toe of houdt u de adem vast? Door één activiteit uit te kiezen, houdt u het overzichtelijk en kunt u veranderingen direct toepassen en opmerken.
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page