top of page

De tijd vliegt voorbij...Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Romee Polman. Ik ben 23 jaar oud en ik werk sinds januari bij Ergotherapiepraktijk ten Boom. Het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen en het lijkt mij leuk om jullie mee te nemen en meer inzicht te geven hoe ik dit ervaren heb. Ik neem jullie graag mee in deze veelzijdige baan!

Laat ik bij het begin beginnen. Ik ben vorig jaar zomer afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn stageperiode heb ik veel in de eerste lijn gewerkt en is mijn passie voor het werken in de eerste lijn begonnen. Wat ik zo leuk vind aan de eerste lijn is het behandelen en begeleiden van mensen in hun eigen thuissituatie. Daarnaast kun je met mensen een echt gesprek voeren en alle facetten van iemands leven meenemen in je behandelproces. Het oefenen in een revalidatiecentrum/afdeling gaat immers anders dan in je eigen omgeving thuis. Ook zijn de werkdagen lekker afwisselend en kom je veel verschillende hulpvragen tegen. Dit is dan ook wat ik miste in het halve jaar voordat ik bij Ten Boom kwam werken.

Ik had ergotherapiepraktijk ten Boom al meerdere keren voorbij zien komen op sociale media zoals Linked-In en op facebook waardoor mijn aandacht werd getrokken. Wat ik zo mooi vind aan deze praktijk is dat zij ergotherapie onder de aandacht willen brengen op diverse manieren zoals verschillende podcasts om een inkijkje te geven in het werk wat een ergotherapeut allemaal doet. Er zijn steeds meer mensen die weten wat een ergotherapeut allemaal kan betekenen maar het mag nog steeds onder de aandacht worden gebracht. Zo heb ik in het afgelopen half jaar geleerd dat ergotherapie kan ondersteunen bij vraagstukken zoals prikkelverwerkingsproblemen en weer aan het werk gaan.

Wat ik zo mooi vind aan het werken bij ten Boom is dat er gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise maar je wel bij het proces van de cliënt betrokken blijft. De behandeling wordt dus niet overgenomen maar de collega wordt ingevlogen en jij pakt de behandeling na een paar keer weer op. Daarnaast vindt de praktijk het belangrijk dat je doet waar je passie ligt en je jezelf daar verder in gaat ontwikkelen. Waar mijn passie ligt is bij de ouder wordende cliënt en bij hersenletsel. Ook doe ik samen met mijn collega Marieke de sociale media, wat ik erg leuk vind en waar mijn aandacht voor de praktijk is getrokken. Verder ben ik nog aan het ontdekken waar ik in de toekomst naartoe wil werken. Binnen het vak ergotherapie, maar ook binnen de praktijk is veel mogelijk en staat werkplezier voorop.


Ik kijk uit naar de volgende maanden werken binnen de praktijk. Denk jij na het lezen van deze blog, daar zou ik ook wel willen werken? Neem eens een kijkje op onderstaande link, er is een vacature! Of luister naar onze podcast.


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page