top of page

Bent u ook een beetje uit balans geraakt tijdens deze ‘corona periode’?


Doorgaans zijn we in balans in de dingen die we doen. Zo hebben we activiteiten die we graag ‘willen’ doen, afgewisseld met de activiteiten die we ‘moeten’ doen en tussendoor zorgen we goed voor onszelf en houden we op tijd pauze of rustmomenten.

Dit is niet altijd even makkelijk en gaat de ene keer beter dan de andere keer. En wellicht was u voor de ‘corona crisis’ al niet helemaal in balans door een ziekte, chronische pijn of een ongeval...

U merkt nu in ieder geval dat u (verder) uit balans bent! Het is nogal een verandering in uw activiteitenpatroon; thuiswerken en/ of kinderen thuis. Niet meer kunnen sporten en de sociale contacten zijn veel minder. U wilt van alles, maar het kan niet en/of u moet meer doen zoals juf/meester zijn of zorgen voor een partner waar u mantelzorger voor bent.

Hoe kunt u nou toch een beetje balans houden? En wat kunt u doen wanneer je eigen manier om te herstellen niet meer voldoende blijkt te zijn?


Hoe helpt ergotherapie?

De ergotherapeut gaat met u in gesprek over uw activiteiten, wat doet u allemaal op een dag en gedurende de week? Hoe is de verdeling van het ‘willen’ en ‘moeten’? Neemt u pauze of een momentje voor uzelf? En doet u dat op tijd? We bespreken ook welke invloed uw omgeving hier in heeft.

En welke activiteiten kosten u energie en waar krijgt u energie van?

We geven uitleg over wat is balans in energie verdelen, welke invloed heeft het als je continu over je grenzen gaat en hoe kan je je batterij weer opladen?


Kan dit online?

Ja! Bij deze hulpvraag is geen lichamelijk contact nodig (zoals bijvoorbeeld bij fysiotherapie). Normaal komen we graag aan huis, maar in tijden van Corona werkt beeldbellen ook uitstekend.  Via beeldbellen kan er een start gemaakt worden en het behandelplan kan worden opgesteld. Natuurlijk komen we na de Corona graag bij u aan huis of u komt bij ons op de praktijk, zodat we de uitleg makkelijker kunnen ondersteunen met beeldmateriaal.


Wordt ergotherapie vergoed?

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering (10 uur per kalenderjaar).


Wat kan ik zelf al proberen?

Ga voor uzelf na welke activiteiten u nu veel energie kosten en met welke activiteiten u uw batterij oplaadt. Van welke activiteiten wordt u blij? Het is belangrijk tijd vrij te maken voor uzelf, dit hoeft niet perse heel lang te zijn. En het kan van alles zijn van even genieten van uw kopje koffie, op een bankje buiten in de zon zitten, een tijdschrift lezen, in bad gaan of extra lang onder de douche, mandala kleuren etc.

Zorg goed voor uzelf! U bent de basis van uzelf.


Hoe maak ik een afspraak?

U kunt bellen of mailen naar de praktijk, op telefoonnummer 0612354116 of info@ergotherapietenboom.nl. Wij plannen dan een afspraak in op een moment dat het u uitkomt. Hier kunt u ook terecht voor vragen.

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page